Vakantie?!

Gepubliceerd op 1 mei 2018 om 14:52

Hallo lieve lezers,

 

Voor vele staat deze periode (de 1e week van mei) bekend als de meivakantie. Zo is onze school ook deze week dicht. Maar dat betekent helaas niet dat ik vakantie heb. Ik ben namelijk heel druk met iGEM. 

 

Op het moment ben ik bezig met onze wiki pagina voor iGEM. Hierin zal alle informatie over ons project komen te staan. Deze wiki is veel werk omdat dit gebeurt door middel van HTML codering. Gelukkig zijn er enkele binnen ons team die hier wat ervaring mee hebben, dus ik hoef het niet alleen te doen. 

 

Verder ben ik ook nog druk bezig met de literatuur van onze laatste 2 ideeën! En dat zijn: 

 

-   CO-detectie, dit idee is er omdat er tot op heden geen extreem nauwkeurig meting is om CO aan te tonen. Hierdoor komen veel mensen onnodig in aanmerking met CO wat extreem gevaarlijk is voor de gezondheid. Wij willen dan ook graag gaan werken met nauwkeurige detectie middelen. Een optie hiervoor zou hemoglobine zijn. Hemoglobine bevindt zich in de rode bloedcellen van de mens en bindt zuurstof (O2). Maar als er CO in de lucht bevindt zal dit eerder aan hemoglobine dan zuurstof. Dit maakt ook dat het voor de mens zo gevaarlijk is, omdat het bloed geen zuurstof meer kan transporteren. Hemoglobine verandert ook van kleur als het stoffen bindt. Door al deze functies van hemoglobine maakt het een specifieke en duidelijke detector voor CO. 

en 

- Biomining/metaaldetectie, een idee waarin wij bekijken hoeveel metaal er in water zit en of dit uit het water gehaald kan worden. Dit idee hebben wij bedacht omdat wij graag aan iets milieubewust wilden werken. Door middel van receptoren in een cel kan metaal binden aan cellen waarna gemeten kan worden hoeveel metaal er aanwezig is. Aan de hoeveelheid metaal in het water, kan er door bedrijven bekeken worden of dit water  te gebruiken is of niet.

Hierdoor zou elk bedrijf processen kunnen optimaliseren door de kwaliteit van het water te bekijken.

 

Voor beide ideeën zijn wij als team hard bezig om zo goed en duidelijk mogelijk te krijgen wat de opties zijn en wat voor stoffen we willen gebruiken.  Al met al dus duidelijk geen vakantie voor ons. Voor iedereen die wel vakantie heeft, geniet er van en laat een beetje zon voor mij over. 

 

X Loraine

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

bjorgen dehaes
6 jaar geleden

Hey Loraine,

Ja een weekje vrij van school betekent inderdaad niet meteen vakantie. Goed dat er enkele kennis van html hebben en anders heb je nog wel enkele mensen die je willen helpen.

liefs
Bjorgen