Een boekwerk

Gepubliceerd op 6 maart 2018 om 10:28

Hallo allemaal, zien jullie mij nog? Ja? Gelukkig, ik dacht dat ik begraven was onder het papierwerk. Ik moet namelijk, met een dikke map in de aanslag, de theorie achter mijn opdracht verder uitzoeken. Dat is heel interessant maar ook best zwaar (letterlijk, die map weegt 5 kilo ofzo).

Maar wat staat er dan in die map? In die map zitten allemaal labjournaals en verslagen. Labjournaals zijn de meestebelangrijke papieren die je nodig hebt in het lab, hier houd je namelijk in bij wat je gedaan hebt. Door dit duidelijk op te schrijven kan iemand jouw experiment nadoen of zelfs mee verder gaan. De verslagen zijn meer een overzicht van de labjournaals. Hierin worden de meest belangrijke punten benoemd en verder uitgelicht. 

 

Door deze te bekijken krijg ik al veel informatie wat er gedaan is, wat er beschikbaar is in materiaal en ook aanbevelingen. De laatste is heel handig omdat hierin staat wat er bij anderen misgegaan is en hoe dit verbeterd kan worden. Op deze manier hoef ik niet dezelfde fout te maken en kan ik een beter experiment uitvoeren. En een beter experiment levert betere resultaten op (vaak), waar ik natuurlijk blij van word. 

 

Een labjournaal en Verslag zijn bijna altijd op dezelfde soort manier ingedeeld. Bij een labjournaal zet je voordat je begint de Titel en de datum neer. Vervolgens zet je het doel van het experiment neer en de materialen die je gaat gebruiken. Als dit gebeurt is ga je aan de slag, terwijl je bezig bent met je experiment schrijf je op welke stappen je uitvoert en of dit gaat zoals gepland. Als je experiment klaar is heb je je resultaten en deze dienen overzichtelijk en netjes weergegeven te worden bij Waarnemingen en Resultaten. En als laatste doen we hier een Conclusie uit trekken, met soms een Discussie over wat er beter kon gaan. 

Een verslag daarintegen in veel breder. Hierin heb je ook een voorblad, inleiding, aanbevelingen en bijlages. Hierdoor kan je meer overzicht creeëren, waardoor anderen makkelijker iets kunnen opzoeken. 

Het belang van deze documenten is dus behoorlijk groot en wordt bij ons op school dan ook goed mee getraind. Zo heb ik nu al een heel naslagwerk van labjournaals en verslagen op mijn kamer liggen, een beetje zoals deze map eigenlijk. 

 

 

Ik ga maar weer eens in deze papierbult duiken. Hopelijk vonden jullie het leuk om te lezen wat wij eigenlijk doen om kennis te behouden en door te geven. 

 

X Loraine 

Reactie plaatsen

Reacties

bjorgen dehaes
5 jaar geleden

Arme Lorrie,

zo onder het papier werk bedolve (hug)